Škola francuskog jezika u Parizu

Osnovne informacije

Fleksibilan
Po dogovoru
Datum: Fleksibilan
Cijena
Po dogovoru

Detaljni plan

Zemlja bogata istorijskim, arhitektonskim, umjetničkim i drugim spomenicima spada u najposjećenije zemlje svijeta. Pored idealnih klimatskih uslova i geografske pozicije, Francuska je i politički jedna od vodećih svjetskih sila i članica – osnivač evropske Unije. Glavni grad francuske Pariz Poznat je kao „Grad svijetla“ i „Grad ljubavi“ koji je svakako priča za sebe. 

Ajfelov toranj - Pariz

Grad umjetnika, visoke mode, izuzetne hrane, romantike i ljubavi. Magija Pariza se može osjetiti na svakom ćošku. Ne sumnjamo da će vas osvojiti svojim šarmom dok budete razgledali graciozna umjetnička zdanja, djela, palate i muzeje. 

 

Pored Ajfelovog tornja koji je najposjećeniji spomenik na svijetu tu je i muzej Luvr koji je takođe jedan od najposjećenijih i najvećih muzeja na svijetu. 

Velika staklena piramida sa metalnom konstrukcijom koja je postala jedan od simbola Pariza je glavni ulaz muzeja u kojem se sada nalazi oko 380.000 umjetničkih djela, od toga 35.000 su predmeti koji datiraju iz perioda praistorije do 19. vijeka.

Najpoznatija djela koja se nalaze u muzeju su: Mona Liza, Madona s djetetom i sv. Ivanom,  Moulin de la Galette, Sloboda predvodi narod,van Goghov autoportret,  itd.

 

 

 

ŠKOLA: ACCORD ECOLE DE LANGUES – PARIS
 


Accord škola počela je sa radom 1988. godine. Smještena je u Grand bulevar-u samo nekoliko minuta šetnje udaljenom od Luvra, Opere i George Pompidon Centra. Ovaj dio Pariza poznat je cijelom svijetu kao filmska lokacija i vječita inspiracija filmskim stvaraocima. U Accord školi osim francuskog jezika naučićete mnogo i o francuskoj kulturi. U tipično francuskom ambijentu i prijateljskoj atmosferi, nedaleko od Notrdam katedrale naučićete francuski jezik i osjetiti atmosferu življenja svojstvenu Parizu.

Škola Accord - Pariz

Kursevi su otvoreni tokom cijele godine sa 20, 26, 30, 34 i 38 lekcija nedjeljno zavisno od nivoa koji odaberete. Accord škola u ponudi ima kurseve za početnike, intezivni, biznis kao i kurs za profesore francuskog jezika, kurseve za pravnike gdje polaznici uče o francuskom pravu i političkim temama u vladinim institucijama. Kurs za ekonomiste omogućava učenje francuskog jezika kao i sticanje životnog i radnog iskustva u nekoj od francuskih kompanija. Tu su i ljetnji kursevi za djecu i tinejdžere (6 – 7 godina) u kampusu Sent Nicolas i ljetnji kurs za tinejdžere (13 do 17 godina). Francuska ljetnja škola organizuje se u julu i avgustu u rezidenciji Sent Nicolas-a. (smještaj i časovi).

Smještaj je organizovan u francuskim porodicama, apartmanima u porodičnim kućama, rezidencijama, i hotelima nedaleko od škole. U ljetnjem periodu nastava i smještaj se organizuju u rezidenciji Sent Nicolas. Rezidencija se nalazi u južnom dijelu Pariza, a škola raspolaže sa 30 učionica, kafeterijom, i restoranom, TV salom, prostorom za odmaranje studenata i fitnes centrom unutar škole. Zavisno od nivoa znanja postoje početni i intezivni kurs, poslijepodnevne radionice i individualna nastava.

Cijena kursa francuskog jezika u školi Accord u Parizu

 

ŠKOLA: CENTRE INTERNATIONAL D’ANTIBES –Azurna obala


Azurna obala je jedan od najljepših djelova Francuske. Obala prepuna malih i velikih gradova, plaža i znamenitosti. Ovo je ne samo najljepše mjesto za odmor i rekreaciju u francuskoj već predstavlja i centar kulturnih spomenika i manifestacija. Sama činjenica da su francuski velikani poput: Van Goga, Pola Sezana, P. A. Renoara, Anri Matisa, Viktora Igoa, Albera Kamija i mnogih drugih rođeni, radili ili živjeli ovdje govori u prilog tezi da su u ovom dijelu smješteni mnogobrojni muzeji u kojima se nalaze djela ovih umjetnika, a koji najbolje oslikavaju okosnicu bogate francuske istorije i kulture.

"Centre International d’Antibes" - Azurna obala

Kao što možete vidjeti na mapi Azurne obale, najveći i najpoznatiji gradovi ove regije su Marsej, Nica, Kan, Antibi i Monte-Karlo (država Monako). Svaki od ovih gradova je priča za sebe. Ovom prilikom nemamo dovoljno prostora za njihov detaljan opis, ali svakako vrijedi posjetiti ova mjesta i upoznati se sa njihovim vrijednostima. Ono što ih povezuje svakako je neobičan ambijent primorskih gradova, veoma ljubazni ljudi, mnoštvo festivala i odlična kuhinja.

Nekada grčka trgovačka luka Antipolis, a danas gradić na obali Mediterana, Antibi spada u jedan od najatraktivnijih ljetovališta za mlade širom svijeta. Naime ovaj gradić je najsličniji našim primorskim gradovima u Boki, okružen starim ali dobro očuvanim bedemima i zidinama, sa velikom marinom sa mnogobrojnim čamcima i jahtama. Antibi su veoma interesantni po mnogim kulturno-istorijskim spomenicima, po muzeju Pabla Pikasa, koji je veći dio života proveo u ovom mjestu, gdje su nastala i njegova najpoznatija djela. Grad je poznat i po vrlo živom i atraktivnom noćnom životu i prelijepim plažama. S obzirom na to da ovaj grad predstavlja jedno od glavnih odredišta mlađe populacije, kako Francuske, tako i ostatka Evrope, sve u njemu je podređeno omladini. Cijene su u odnosu na naš standard dosta visoke, ali u odnosu na ostatak Azurne obale, ipak su pristupačne. Primjera radi, cijene hrane i pića u diskontima i na ulici su nekih 10-20% više nego kod nas, a cijene u restoranima, diskotekama i kafićima i do 50% . U Antibima možete naći mnogobrojne butike i prodavnice najpoznatijih svjetskih dizajnera i proizvođača, odličnu ponudu restorana i kafića, a osoblje je, za razliku od ostatka Francuske, dosta mlađe i govori engleski jezik.

 

Smještaj

Punoljetni polaznici mogu da biraju između smještaja u porodicama, u kampusu ili stanovima, a cijena i kavlitet smještaja zavise od vremena prijave/rezervacije i izbora smještaja (naravno luksuzniji smještaj podrazumijeva i veću cijenu). Izbor smještaja kod lokalnog stanovništva najsigurniji je način da otkrijete drugačiji način života i da stalno koristite jezik u jednoj prijatnoj sredini. Svaki polaznik na kraju škole dobija potvrdu o učešću, a uz poseban zahtjev i doplatu, može da polaže i neke od međunarodno priznatih testova, koji ne ulaze u redovnu cijenu predavanja.

Kurs francuskog jezika u školi "Centre International d’Antibes"

 

Škola francuskog - junior program u školi "Centre International d’Antibes" 

Navedene cijene uključuju kurs i smještaj, testove za provjeru nivoa znanja, finalni test, studentsku karticu za popuste kao i nastavni materijal.

Dodatni troškovi su sljedeći: 

  • avio karta,
  • putničko-zdravstveno osiguranje,
  • transfer od aerodroma do smještaja i obratno,
  • vannastavne akrivnosti,
  • izleti (od kojih su neki gratis),
  • agencijski troškovi.

Obrazovni turizam ne predstavlja samo učenje jezika u inostranstvu, odnosno u njihovim matičnim zemljama već i upoznavanje kulture i tradicije, sklapanje novih poznanstava i stvaranje novih prijatelja.

U individualnim programima mogu se birati različite vrste kurseva, kako za djecu tako i za odrasle, koji se odvijaju u savremeno opremljenim učionicama gdje časove drže istaknuti profesori prema odgovarajućem nastavnom programu za nivo jezika koji izaberete. Vaš ugođaj će upotpuniti i bogat vanškolski program: obilazak znamenitosti grada, izleti i mnoge druge aktivnosti.

Pohadjanje kursa je omogućeno svakog ponedeljka u mjesecu, osim za početnike bez prethodnog znanja jezika za koje su predvidjeni posebni datumi.

Broj učenika po grupi je 10-15.

Ukoliko je Francuska vaš izbor molimo kontaktirajte nas kako bismo vam odgovorili na sva dodatna pitanja i dogovorili detalje putovanja. 

Za više informacija pozovite:
📞 069 037 373
📞 020 223 723
📧 [email protected]

Vaša Terra!

Congress Support Team