Škola engleskog jezika u Londonu

Osnovne informacije

Fleksibilan
Po dogovoru
Datum: Fleksibilan
Cijena
Po dogovoru

Detaljni plan

Velika Britanija, veliko evropsko ostrvo, smješteno u Atlanskom okeanu, nesumnjivo predstavlja najbolje mjesto za učenje engleskog jezika, modernog sredstva komunikacije, bez kojeg se danas teško sklapaju poslovi i koji je postao neizbježna stavka u biografiji svakog čovjeka.

Turistička agencija Terra vam nudi programe učenja i usavršavanja jezika u najljepšim evropskim gradovima među kojima je i London. 

London

Bez obzira na uzrast, London posjetiocu uvijek ima šta da ponudi: istorijske znamenitosti, umjetničke galerije, uživanje u šopingu ili nezaboravan provod. Po bogatstvu sadržaja, London je prava prijestonica svijeta, koja sve ostale metropole premašuje po ekonomskom i kulturnom značaju. U njemu se nalaze brojne kulturno-istorijske znamenitosti (Parlament, London Tower, Tower Bridge, Katedrala Sv. Pavla, Westminsterska palata, Big Ben, Nacionalna galerija i Britanski muzej, Univerzitet i Biblioteka). Interesantno je da London posjeduje 238 različitih potpuno besplatnih atrakcija, od Britanskog Muzeja sa hiljadama eksponata do Kenwood House-a, Kraljevskog ratnog muzeja, Prirodno istorijskog muzeja ili Muzeja nauke. Fascinantna multikulturalnost ovog grada u kome se govori oko 300 jezika, tačnije njegovo kulturno šarenilo i etnička raznolikost, čine da se u Londonu nikad ne osjećate kao stranac.
U gradu starom više od 2.000 godina, pitanje je samo odakle početi.

Londonski most

Kada se pomene London vjerovatno vam odmah na pamet pada Big Ben, Londonsko oko (Milenijumski točak), Londonski most kao i nezaobilazni crveni autobusi ("double deckeri") i telefonske govornice. 

Dvospratnim autobusima se putuje i u drugim zemljama svijeta ali veliku popularnost je stekao baš ovaj u Londonu. Karakterističan je po tome što je znatno kraći od ostalih autobusa javnog prevoza pa se zato lakše probija uskim i zakrčenim ulicama Londona, a ima veći broj mjesta za sjedenje. 

Godine 1923. po Londonu su se počeli voziti prvi motorizovani autobusi na sprat. S obzirom da je tada u Londonu bilo više od 200 kompanija koje su prevozile putnika kompanija London General Omnibus Company ofarbala je svoje autobuse u jarko crvenu boju kako bi bili prepoznatljivi i istakli se pred konkurencijom. 

Iako se njegov izgled godinama mijenjao, od onih prvih koje su vukli konji 1829.godine, motorizovani 1923.godine, do danas kada imamo hibridne i električne double-deckere on je ostao jedan od simbola Londona. Danas postoji par primjeraka koji voze kroz središnji London kao posebna turistička atrakcija.

Tu je i čuvena telefonska govornica - nacionalni simbol Londona i cijelog Ujedinjenog kraljevstva. Ne propustite priliku da sve ove zanimljivosti istražite sami.

BAYSWATER  SCHOOL


Bayswater školu karakteriše tradicija, renome, položaj i kredibilitet nastavnog kadra. Nalaze se u modernoj četvrti Bayswater,  u centru Londona. Svake godine više hiljada studenata iz svih krajeva svijeta pohađa Bayswater školu engleskog jezika. Neki od njih kombinuju odmor sa učenjem jezika dok se drugi pripremaju za polaganje testova jezika. Veliki broj učenika ove škole je odabralo upravo nju kako bi im stečeno znanje pomoglo u dobijanju posla ili u napredovanju u struci. Škola se potrudila da obezbijedi i zadovolji sve individualne potrebe za učenjem ali i zabavljanjem. Tako se lekcije fokusiraju na razgovor i slušanje. Jedini jezik u učionici je engleski, a maksimalan broj ljudi u grupi 16, s tim što se vodi računa da grupe budu nacionalno izmiješane, kako bi se pospješila komunikacija na engleskom jeziku. Profesori su visoko kvalifikovani, prijateljski nastrojeni i revnosni.

Bayswater school London

Škola je dobro tehnički opremljena sa potrebnim audio-vizuelnim pomagalima, bibliotekom i drugim resursima koji pomažu polaznicima u procesu učenja. Moguće je korišćenje interneta u svim prostorijama u školi i van predavanja. Škola organizuje brojne izlete i društvene aktivnosti koje pored toga što su vaoma zabavne, pospješuju zbližavanje i komunikaciju među polaznicima. Škola obezbjeđuje povoljnosti i vodiče za obilazak znamenitosti Londona. Svakog dana, nastava traje 3 sata, što znači da se tokom 4 nedjelje učenju jezika posveti minimum 60 sati. Na zahtjev učenika mogu se obezbijediti manje intezivni kursevi ili posebni privatni časovi. Prije početka pohađanja kursa, znanje učenika se testira, pa se nakon toga učenik raspoređuje u određenu grupu koja mu najviše odgovara prema nivou znanja. Preliminarni test je i pisani i usmeni. Svi studenti dobijaju sertifikate o pohađanju nastave (Certificate of Studies) koji se odnose na završeni nivo. Sertifikat sumira vještine usmenog i pisanog izražavanja na engleskom jeziku. Na zahtjev, škola piše i izvještaje o progresu učenika tokom učenja. Moguće je, uz doplatu pohađati specijalističke kurseve i dobiti neku od međunarodno priznatih diploma (TOEFL, Cambridge...)

 

SMJEŠTAJ

Smještaj je organizovan u britanskim porodicama, koje su provjerene i koje imaju potrebne kvalifikacije za primanje polaznika kurseva. Porodica obezbjeđuje polazniku doručak ili polupansion (doručak i večeru). Smještaj u porodici pospješuje učenje jezika, posebno u praktičnim životnim prilikama. Sem toga, to je odlična prilika da se upozna pravi britanski način života.

Pored boravka u porodici škola nudi i smještaj u zajedničkim stanovima sa drugim studentim ai međunarodnim istraživačima. Stanovi su moderno opremljeni. Možete birati izmežu dvije lokacije( Fulham Palace Studios i Chapter Portobello).

 

Navedene cijene uključuju kurs i smještaj, testove za provjeru nivoa znanja, finalni test, studentsku karticu za popuste kao i nastavni materijal.

Dodatni troškovi su sljedeći: 

  • avio karta,
  • putničko-zdravstveno osiguranje,
  • transfer od aerodroma do smještaja i obratno,
  • vannastavne akrivnosti,
  • izleti (od kojih su neki gratis),
  • agencijski troškovi.

Obrazovni turizam ne predstavlja samo učenje jezika u inostranstvu, odnosno u njihovim matičnim zemljama već i upoznavanje kulture i tradicije, sklapanje novih poznanstava i stvaranje novih prijatelja.

U individualnim programima mogu se birati različite vrste kurseva, kako za djecu tako i za odrasle, koji se odvijaju u savremeno opremljenim učionicama gdje časove drže istaknuti profesori prema odgovarajućem nastavnom programu za nivo jezika koji izaberete. Vaš ugođaj će upotpuniti i bogat vanškolski program: obilazak znamenitosti grada, izleti i mnoge druge aktivnosti.

Pohadjanje kursa je omogućeno svakog ponedeljka u mjesecu, osim za početnike bez prethodnog znanja jezika za koje su predvidjeni posebni datumi.

Broj učenika po grupi je 10-15.

Ukoliko je London vaš izbor molimo kontaktirajte nas kako bismo vam odgovorili na sva dodatna pitanja i dogovorili detalje putovanja. 

Za više informacija pozovite:
📞 069 037 373
📞 020 223 723
📧 [email protected]

Vaša Terra!

Congress Support Team