Turistička agencija Terra

Poslovni centar Petrović
Njegoševa br. 45, Podgorica
+382 20 223 723; +382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
VINSKI PUT CRNE GORE

Obilazak Skadarskog jezera, Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i vinarije Vučinić
 

 

Vinski put Crne Gore
 
Organizovanje jednodnevnih izleta. Polasci svakog dana iz svih gradova Crne Gore.

Obilazak Skadarskog jezera, vinarija u neposrednoj blizini jezera, hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i vinarije Vučinić uz degustaciju  vina i tradicionalnu crnogorsku mezu. Postoji mogućnost organizovanja ručka. Sastavni dio podruma Vučinić je i degustaciona sala, u koju može da se smjesti 25 - 30 osoba.

Program: 

Okupljanje grupe i vrijeme plaska po dogovoru, u zavisnosti od grada polaska. 
Po dolasku obilazak vinograda, vinskog podruma i degustacija. 
Cijena po dogovoru.

Napomene:

Mogućnost kupovine proizvoda u vinariji Vučinić po veoma pristupačnim cijenama.
Minimum za realizaciju programa je 3 putnika. 

Važe opšti uslovi putovanja organizatora, agencije Terra, Licenca br. 348.Nacionalni park Skadarsko jezero se nalazi na granici između Crne Gore i Albanije, Crnoj Gori pripadaju dvije trećine jezera dok je jedna trećina na teritoriji Republike Albanije. Crnogorski dio jezera sa priobaljem, površine 40.000 ha, proglašen je nacionalnim parkom 1983. godine.
Živopisno i po mnogo čemu jedinstveno Skadarsko jezero smjestilo se u zetsko-skadarskoj kotlini, zadržavajući rekom Bojanom kontakt sa Jadranskim morem, od kojeg ga je u dalekoj prošlosti odvojio lanac visokih planina.
Mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici: arheološka nalazišta, manastirski kompleksi i utvrđenja, razbacani u širokoj lepezi u basenu Skadarskog jezera, govore da je još u XIV i XV veku ovo područje bilo značajno kulturno središte.
Izuzetnu grupu kulturnog nasleđa čini tradicionalno narodno graditeljstvo, stara nenaseljena i zapuštena ribarska naselja, smještena na samoj obali Jezera, Raduš, Krnjice, Poseljani, Karuč, u kojima se nekada stanovalo, živjelo od ribarenja i raspletale ribarske mreže.Region basen Skadarskog jezera se sastoji od brojnih vinogorja. Najpoznatija su: Podgorički, Crmnički, Riječki, Bjelopavlićki i Katunski.
Ovaj basen je poznat po proizvodnji kavlitetnih i vrhunskih vina, sa visokim procentom alkohola (12%-15%), specifičnim aromama i intezivnom crvenom bojom. Najpoznatija autohtona crvena sorta grožđa je Vranac. Od ove sorte dobija se isoimeno vino koje je intezivne rubin boje, intezivne arome sa ljutskastom notom, procenat alkohola je 13%-14%, a kisjeline 6%-7%.

Saborna crkva vaskrsenja Hristovog u Podgorici je glavni i najveći pravoslavni hram u Podgorici. Saborna crkva u Podgorici je središnja crkva Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske Pravoslavne crkve.
Gradnja Saborne crkve vaskrsenja Hristovog u Podgorici započeta je 9. avgusta 1993. u Momišićima, delu Podgorice, u blizini ostataka Crkve Svetih Apostola, koja je bila metoh Manastira Hilandara, iz vremena kralja Milutina a pored Vaznesenjske Crkve.VInarija Vučinić se nalazi u  neposrednoj blizini Podgorice, na samo  8 km od centra grada – nalzi se u Rogamima na obodu Duklje. Porodica Vučinić se više decenija bavila proizvodnjom vina, na tradicionalan način, a poslednjih godina poštujući tradiciju i uz primjenu savremenih tehnoloških načina i metoda postižu najbolji kvalitet vina i modernija vina koje današnje tržište traži.Vinarija Vučinić je brend ZENTA proširila na 6 vrhunskih suvih vina kontrolisanog geografskog porijekla.: Vranac,Vranac BARRIQUE,  Cabernet Sauvignon, Kratošija, Vino Knjaz, Rosé.
Vina su proizvedena od sopstvenog grožđa iz vinograda Vučinića.

 
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit