Turistička agencija Terra

Poslovni centar Petrović
Njegoševa br. 45, Podgorica
+382 20 223 723; +382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
RUSIJA, MONGOLIJA, KINA, AZERBEJDžAN

Moskva, Ulan Ude, Ulan Bator, Karakorum, Terelj, Peking, Baku

 

Plan i program puta:

01.dan: Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla. Let do Moskve sa presijedanjem. Transfer do hostela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

02.dan: Ujutru napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umjetnosti, katedrale Kristusa Odrešnika na obali rijeke Moskve... Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma u večernjim satima. Noćni let do Ulan Udea.

03.dan: Dolazak u Ulan Ude u jutarnjim časovima. Fakultativni odlazak do Bajkalskog jezera. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistocnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Uživanje i chill pored jezera i uz nevjerovatne prizore prirode, divljih životinja i nepregledne vode. Povratak u Ulan Ude. Noćenje.

04.dan:Fakultativni izlet - odlazak u tradicionalnu rusku porodicu. Klopamo tradicionalnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pjesmama i posjećujemo muzej starih zanata i alatki i budistički hram. Noćenje.

05.dan: Napuštanje Ulan Udea i vožnja lokalnim autobusom do Ulan Batora. Dolazak u Ulan Bator, prijestonicu i najveći grad u Mongoliji. Noćenje.

06.dan: Fakultativan obilazak grada: glavni trg Sukhbaatar, zgrada Parlamenta i Dvorca kulture. Prirodnjački muzej – gdje možete vidjeti impresivne skelete dinosaurusa. Grad kontrasta, gdje ćete se susresti u jednom danu sa nomadima i rikšama, ali i sa skupim kolima, onima u tradicionalnoj nošnji, kao i onima u savremenoj odjeći. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje grada.Noćenje.

07.dan:Nastavljamo našu mongolsku avanturu, vožnja lokalnim busom do nacionalnog parka Terelj. Usputni obilazak najveće statue Džingis Kana u Mongoliji. Opcioni rafting na gumama u toku dana. Ručak, večera i noćenje u ger kampu.

08.dan: Jutro u Terelju. Rani polazak za Elsen Taskhai, pješčane dine u centralnoj Mongoliji. Jahanje kamila i pješačenje. Šetnja po Khonhgo Khaan planinama i obilazak obližnjeg manastira. Slobodno vrijeme u ger kampu. Probamo svoje vještine u streličarstvu. Doručak, ručak i noćenje u ger kampu.

09.dan: Napuštamo Elsen Taskhai i polazak za Karakorum, nekadašnju prijestonicu Velikog mongolskog carstva za vrijeme Džingis Kana. Fakultativno razgledanje grada, obilazak arheološkog muzeja i obilazak Erdene Zuu kompleksa od 10 hramova i 108 stupa koje su pod zaštitom UNESCO-a.  Doručak, ručak, večera i noćenje u ger kampu.

10.dan: Put nastavljamo iz Karakoruma ka Ugii jezeru. Usput obilazimo turski muzej. Uživanje pored jezera uz mogućnost kupanja. Posjećujemo lokalnu nomadsku porodicu, pravimo roštilj i uživamo u lokalnom nacionalnom plesu. Probamo pravu mongolsku vodku. Doručak, ručak i večera i noćenje sa nomadskom porodicom u prirodi.

11.dan:Buđenje u prirodi, doručak i polazak za Ulan Bator. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan: Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Ulan Batoru. Let do Pekinga. Transfer do hostela. Noćenje.

13.dan:Rano ujutru krećemo u cjelodnevni fakultativni obilazak glavnog grada Narodne Republike Kine. Grad ima 7 miliona stanovnika i od 13. vijeka je pripadao Mongolskom carstvu. Obilazimo trg Tjenamen - prostor u srcu Pekinga sa Mauzolejom osnivača kineske Komunističke partije Mao Ce Dunga i veličanstvenim mermernim lavovima; Zabranjeni grad – ogromni kompleks carskih palata i budističkih hramova; grobnice Minga. Uveče idemo u neki od lokalnih restorana na preukusnu kinesku klopu. Noćenje.

14.dan: Fakultativni izlet do Ljetnje Palate i Kineskog zida u Badalingu. Ljetnja palata je nekadašnja carska rezidencija, a danas najjveći nacionalni park u Kini površine 270 hektara. Ljetnji dvorac potiče iz 17 vijeka, a više puta je dograđivan. Poslednji put za vrijeme carice Ci Sikada je iskopano vještačko jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mermera. Dogradnje koje su izvršene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska distignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nastavljamo put do Kineskog zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektovana tako da četiri konjanika mogu upordo jahati na njemu. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Povratak u smještaj. Noćenje.

15.dan: Spremanje i transfer do aerodroma i let za Beograd sa presijedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Opciono – Azerbejdžan (doplata od 100eur)

15.dan: Napuštanje hostela i transfer do aerodroma. Let iz Pekinga za Baku. Transfer do smještaja u Bakuu. Noćenje.

16.dan: Obilazak starog jezgra Bakua – grada vjetrova koji datira iz 12 vijeka.  Šetamo nekadašnjim gradskim jezgrom i uživamo u mirisima začina, tradicionalnom čaju i poslasticama uz azerski melos... Obilazimo čuvenu Djevojačku kulu, palatu Širvanšah, velelepne kapije i drevne zidine koje čuvaju tradiciju života azerskog naroda.  Van zidina divimo se modernim arhitektonskim čudima podignutim kao posljedica nagle idustrijalizacije i naftne revolucije.  Opuštanje na obali Kaspijskog jezera.  Noćenje.

17.dan: Razgledamo predivna republička zdanja u centru grada koje odišu evropskim šarmom poput zgrade Vlade Azerbejdžana na najvećem centralnom trgu Azadlik, potom zdanja Nacionalne opere i baleta, Filharmonije u Bakuu, graciozne fontane na Azneft trgu, zatim našu azersku avanturu upotpunjujemo obilaskom najpoznatije ulice Nizami i Nizami muzeja azerske literature. Nastavljamo naše istraživanje na kapijama orijenta uz obilazak modernog Bakua koji je u konstantnoj izgradnji. Trg Nacionalne zastave, vitki neboderi  ’’Kule od plamena’’, nova luka Port Baku kao i business soliteri i arhitektonska čuda poput Azerbejdžanskog  kulturnog centra - Hejdar Alijev,  Centralna Banka Azerbejdžana, arena ’’Crystal hall’’ u kojoj je održano takmičenje za pjesmu Evrovizije 2012. samo su neke od brojnih znamenitosti prijestonice... Po želji , možemo organizovati posjetu tradicionalnom restoranu, oprobati ukus azerbejdžanskih jela i doživeti energiju pokreta kojom zrače plesne grupe prijestonice. Mogućnost fakultativnog izleta za Gobustan, nacionalni park koji je pod zaštitom UNESCO-a, a koji krije tajne iz perioda nakon ledenog doba, obilazimo pećine, blatne vulkane, stene i fosile. Povratak u Baku. Noćenje.

18.dan:Napuštanje smještaja i transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presijedanjem. Dolazak na aerodrom Nikola Tesla i kraj divne avanture.
 
Polazak: 14.08.2015.
U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.
 
Termin à
14.08.2015.
First minute cijena:
1700 €
Regularna cijena:
1800 €
*First minute cijenavaži za prijave do 14.05.2015. Nakon tog datuma važi regularna cijena aranžmana.
 
Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se  100€400€ u evrima se plaća inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji, najkasnije 6 nedelja pred put.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA TURISTIČKE AGENCIJE TERRA, NJEGOŠEVA 45, PC PETROVIĆ
TURISTIČKA AGENCIJA TERRA JE SUBAGENT SA LICENCOM BR 348 IZDATOM OD STRANE MINISTARSTVA ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA
 
Aranžman obuhvata:

Avio kartu Beograd – Moskva, Moskva – Ulan Ude, Ulan Bator–Peking, Peking-Beograd sa svim taksama

Sve transfere po planu i programu puta

Noćenja prema planu i programu u hostelima/guesthouse-ima/jurtama u višekrevetnim sobama

Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 
Aranžman ne obuhvata:

Transfer Podgorica – Beograd – Podgorica

Doplatu za obroke na petodnevnoj turi po Mongoliji

Doplatu za opciju sa posjetom Azerbejdžanu u iznosu od 100€

Vizu za Kinu (3$)

Vizu za Azerbejdžan (70€)

Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Međunarodno zdravstveno osiguranje

Individualne troškove za vrijeme putovanja
 
 
 
Napomene:
Opšte napomene:
 
-          Turistička agencija Terra nije organizator putovanja već zastupa Turističku agenciju JUNGLE TRAVEL iz Beograda kao subagent.
-          Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
-          Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu
-          Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
-          Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
-          Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
-          Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe
-          Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
-          U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
-          Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca
-          Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja
-          U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
-          Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
-          Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja
-          U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja
-          Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija
-          Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa
-          Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
-          Agencija ne snosi odgovornost usled promjena avio konekcija od strane avio kompanije
-          Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
-          Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usled promene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
-          Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom
 
 Napomene u vezi sa smještajem:
 
-          Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
-          U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
-          Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata
-          Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
-          Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta
 
Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
 
-          Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja
-          Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
-          Napomene u vezi sa vizama
-          Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
-          Pojedine ambasade zahtijevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju
-          Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje
-          Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata
-          U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost
 
 
Moskva (Moscow) - prijestonica i najmnogoljudniji grad Rusije. U okolini grada protiču rijeke koje se ulivaju u 5 mora, pa Moskvu nazivaju „grad na 5 mora“. Čuveni Crveni trg, Kremlj, televizijski toranj, Boljšoj teatar samo su neka od atraktivnih mjesta koja treba posjetiti u Moskvi.
Ulan Ude – je treći grad po veličini u istočnom Sibiru. Nalazi se na oko 100 kilometara od Bajkalskog jezera, poznat je po neobičnom sklopu carske i sovjetske arhitekture, budističkih hramova i pravoslavnih crkava.
Ulan Bator (Ulan Bataar) -glavni i najveći grad u Mongoliji. Nalazi se na severu zemlje ismatra se kulturnim, finansijskim i industrijsim centrom zemlje. Nalazi se na rijeci Tuul i kroz istoriju je mijenjao imena, a zvanična je prijestonica Mongolske republike od 1924. god.
Karakorum - nekadašnja prijestonica Velikog mongolskog carstva, 13. vijek. Dio je Ovorkhangai provincije i u blizini se nalazi čuveni kompleks hramova Erdene Zuu.
Peking (Beijing) - glavni grad najmnogoljudnije države na svijetu. Glavni je kulturni, politički i prosvjetni centar zemlje. Grad bogate kraljevske prošlosti, aristokratskih hramova, parkova i palata.
Baku -  glavni grad Azerbejdžana i najveći grad države i čitavog Zakavkazja.  Nalazi se u južnom dijelu poluostrva Apšeron. Prvi put se pojavljuje u spisima u 1. vijeku. Prema popisu iz 2007. u Bakuu živi 2 miliona stanovnika. Baku privlači veliki broj turista godišnje, a najznačajnije turističke atrakcije su Djevojačka kula, palata Širvanšah, velelepne kapije i drevne zidine grada, kao i obala Kaspijskog mora.
Hostel - je smještajni kapacitet namenjen prije svega mladim ljudima, i svim onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/4, 1/6, 1/8 sa etažnim kupatilima. Gostima je na raspolaganju loker, wi fi internet, recepcija. Usluga je na bazi noćenja.
Ger ili jurta – je nomadski šator koji specifičan smještajni objekat za Mongoliju zbog brzine sklapanja i selidbe nomadskog naroda. U geru je obično višekrevetan smještaj (1/4, 1/6 kreveta). Toaleti i kupatila se obično nalaze van samog gera ali u okviru ger kampa, udaljeni par metara. Usluga je na bazi noćenja.

Prva stanica na našem putovanju je Moskva, jedna od najljepših prijestonica svijeta, grad pun tradicije sa velelepnim građevinama od kojih je najdominantnija Kremlj u srcu grada, utvrđenje okruženo crvenim zidom sa 20 kula, kompleks koji se sastoji od crkava i palata oblivenih zlatom i sa tronom Ivana Groznog.


 
Iz Moskve krećemo ka Mongoliji, zemlji Džingis Kana, državi koja se prostire kroz beskrajnu stepu i pustinju Gobi. Mongolima je nomadski život u krvi, što i ne čudi jer nekada je ovaj vladar velike Mongolije govorio: “Gradovi moraju biti porušeni do temelja, tako da svet postane stepa u kojoj majke mogu da doje slobodnu i srećnu decu”. Veliki broj stanovnika Mongolije živi u tradicionalnim šatorima, takozvanim – jurtama.Avanturu po Mongoliji započinjemo u glavnom gradu ove zemlje – Ulan Batoru, što u prevodu znači Crveni heroj. Obići ćemo glavni gradski trg Sukhbatar, posvećen ocu moderne Mongolije i čovjeku po kojem grad nosi ime, zatim zgradu Parlamenta, Dvorac kulture i Prirodnjački muzej. Nomadski život ovog naroda opisuje i sama istorija glavnog grada, koji se prethodno tri puta selio, premjeeštao i mijenjao ime.U staroj prijestonici nekadašnjeg Velikog mongolskog carstva Džingis Kana – Karakorumu učimo od vrsnih jahača da krotimo konje i upoznajemo se sa lokalnim stanovništvom, obilazimo muzej starog grada i kompleks hramova i stupa, sve pod zaštitom UNESCO-a.Letimo do Pekinga, kako bi obišli grad podignut na mjestu nekadašnje prestonice Mongolije nakon Džingis Kana. Vodimo vas u Zabranjeni grad, na famoznom Tijanamen trgu, iz kojeg su skoro 500 godina iza zidina carovali vladari iz velikih kineskih dinastija. Čitav kompleks Zabranjenog sačinjen je od više carskih palata i drevnih budističkih hramova, veličanstvenih građevina u tradicionalnom stilu.Baku je moderna svjetska prestonica, iako će to začuditi mnoge koji su malo toga čuli o Azerbejdžanu. Za razvoj najvećeg grada ove zemlje najzaslužnija su brojna nalazišta nafte koja okružuju grad, najviše njih u Kaspijskom jezeru na čijoj obali se grad nalazi. Upoznajemo se sa gradom, azerskom kulturom i atrakcijama grada – Devojačkom kulom, palatom Širvanšah, ulica Nizami, Nacionalnom Operom i baletom i Filharmonijom, neboderi Kule od plamena…Doživite ubrzani Šangaj, obiđite hramove, oblakodere, bazare, mostove, osjetite čari neobične kineske kuhinje…Poznat kao Pariz istoka i Biser orijenta, jedan je od najmodernijih gradova na svijetu. Ima preko 23 miliona stanovnika i jedan je od najvećih gradova na svetu. Između ostalog, poznat je i po Lupu mostu, koji je drugi najduži lučni most u svijetu, ukupne dužine 3900 metara.


 
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit