Turistička agencija Terra

Poslovni centar Petrović
Njegoševa br. 45, Podgorica
+382 20 223 723; +382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
MJANMAR (BURMA)

Bangkok, Jangon, Najang Švei, Inle Jezero, Bagan, Mandalaj

 

 Plan i program puta:

Dan 1:Sastanak na aerodromu ''Nikola Tesla''. Let za Bangkok sa presijedanjem.

Dan 2:Dolazak na aerodrom u Bangkoku. Transfer do smještaja lociranog u centru Bangkoka, blizu čuvene ulice za bekpekere – Kao San Road. Putovanje je počelo, upoznajemo se sa urbanom džunglom. Probamo nevjerovatnu uličnu hranu, pijemo najukusnije cijeđene sokove, uživamo u ukusu Changa i Shinge, obilazimo Noćni market i penjemo se na neki od skybarova da uživamo u pogledu.  Noćenje.

Dan 3:Budimo se i krećemo u fakultativno razlgedanje grada... Kraljevska Palata sa hramom Smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew), Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho), Jim Thopmson's house, vožnja kanalima. Istražujemo noćni život u Bangkoku. Bangkok - “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživeli. Kombinacija Njujorka upakovanog u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu od svih mjesta na kojima ste do sada bili. Noćenje.

Dan 4:Budimo se rano i krećemo na aerodrom. Let do Mjanmara, nekadašnje Burme. Slećemo u Jangon (Yangon), nekadašnji glavni grad, i danas najveći grad ove nevjerovatne zemlje. Transfer do smještaja i vrijeme za istraživanje i obilazak grada. Nekadašnji Rangun danas je grad koji ima najveći broj kolonijalnih zgrada na prostoru Jugoistočne Azije. Obilazimo najpoznatije – zgradu Višeg Suda, zgradu bivšeg Sekreterijata, a potom idemo do Kadagji parka i uživamo u zalasku sunca iznad grada. Noćenje.

Dan 5:Dan rezervisan za fakultativni obilazak najveće svetinje Mjanmara – Švedagon pagode (Shwe Dagon). Zlatna stupa ima visinu od 99 metara, nalazi se na uzvišenju  i dominira panoramom grada. Hram ima relikvije četiri Bude, a sagrađen je u periodu između 6. i 10. vijeka, a prema legendi hram postoji preko 2600 godina i to je čini najstarijom budističkom stupom na svijetu. Noćenje.

Dan 6: Cjelodnevni fakultativni izlet do grada Bago, gdje ćemo posjetiti Shwemawdaw Paya Pagodu, statuu Shwethalyaung Bude, 54 metara dugu statuu ležećeg Bude, Zlatnu palate i Kyaly Khat Wai manastir gdje ćemo imati prilike da vidimo kako budistički monasi žive. Povratak u Jangon i polazak autobusom ka sjeveru zemlje. Noćna vožnja.

Dan 7:Dolazak u grad Najang Švei (Nyaung Shwe), gradić u blizini južne obale jezera Inle (Inle Lake). Fakultativna vožnja čamcem po jezeru. Posjećujemo plutajuću pijacu, upoznajemo se sa lokalcima, jedemo najrazličitije slatkiše od pirinča, probamo cigarete od banana... Obilazak hrama Nga Phe Kyaung hrama u kome „mačke skaču”.  Noćenje.

Dan 8:Cjelodnevni fakultativni izlet do mjesta Pindaja (Pindaya), koje je poznato po pećinama koje sadrže na hiljade isklesanih prikaza Buda. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 9: Fakultativni obilazak sela gdje se nalazi pleme Pa O, koje naseljava ovo područje preko 1000 godina. Nose tradicionalnu tamnu plavu odeću kojom su zamijenili nekadašnju šarenu kada su bili zarobljeni od strane kralja Anavrata. Neki su budisti, neki hrišćani a deo njih su i animisti. Svakog mjeseca slave pun i mladi mesec i pale tradicionalne baklje oko lokalnih hramova. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 10: Napuštamo smještaj i polazak autobusom za Bagan, antički grad u Mandalaj regionu, koji je od 9. do 13. vijeka bio prijestonica prvog burmanskog kraljevstva Pagan. U periodu između 11. i 13. vijeka na prostoru ravnica Bagana nalazilo se preko 10.000 hramova, od kojih je do danas ostalo oko 2.200. Transfer do smještaja. Noćenje.

Dan 11:Fakultativni izlet u dolinu hramova – posećujemo hramove – Bupaja (Bupaya Pagoda), Ananda hram, Damajangi hram i uživamo u nestvarnom zalasku sunca iznad doline. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 12: Fakultativni izlet na let balonom iznad doline. Iskustvo koje se pamti čitavog života. Hiljade hramova u nepreglednoj dolini ispod nas i osjećaj slobode... Noćenje.

Dan 13:Fakultativni cjelodnevni izlet do vulkana Popa (Mount Popa), visokog 1518 metara, a jedno je od najznačajnijih hodočašća u Jugoistočnoj Aziji. Budistički kompleks nalazi se na vrhu uzvišenja kao i krater vulkana, a do njega vodi 777 stepenika. Sa vrha se pruža nevjerovatan pogled na Bagan dolinu, mnogobrojne izvore, potoke i oaze oko vulkana. Povratak u Bagan. Noćenje.

Dan 14: Budimo se rano i krećemo za Mandalaj (Mandalay). Dolazak u popodnevnim satima i transfer do smještaja. Istražujemo grad koji je drugi najveći grad Mjanmara i glavni centar severnog dijela države. Fakultativni obilazak Mandalaj palate koja je bila mjesto odakle su vladala poslednja dva kralja u Burmi. Izgrađena u 19. veku, prilično je uništena u bombardovanju tokom Drugog svetskog rata, da bi bila obnovljena devedesetih godina 20. vijeka. Noćenje.

Dan 15:Cjelodnevni fakultativni obilazakokoline grada – prva stanica nam je Kuthodaw Pagoda, koja ima najveću knjigu na svijetu, i sastoji se od 729 stupa. Nastavljamo ka Inwi, nekadašnjoj prijestonici gdje ćemo vidjeti ostatke hrama, stari Ava most i  Bagaja manastir (Bagaya). U povratku hodamo preko mosta Pont U Bein u Amarapuri. Dug je 1,2 kilometra, a izgrađen je oko 1850. godine. Vjeruje se da je najstariji i najduži most od tikovog drveta na svijetu. Noćenje.

Dan 16: Transfer do aerodroma i let do Bangkoka. Vreme za kupovinu suvenira i šoping u urbanoj džungli. Noćenje.

Dan 17: Transfer do aerodroma i let za Beograd sa presijedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
 
Polasci:  09.12.2015, 08.02.2016.
** U rijetkim slučajevima moguće je pomjeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.
 
Termin à
09.12.2015.
08.02.2016.
First minute cijena:
1390 €
1390 €
Regularna cijena:
1490 €
1490 €
*First minute cijenavaže za prijave do tri meseca pred put. Nakon tog datuma važi regularna cijena aranžmana.

Uslovi plaćanja:
Prilikom
prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrijednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, 400€ u evrima se plaća inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrijednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje:
Preporučujemoranijeprijavejerjebrojmjestaograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.
 
Cijena aranžmana obuhvata:

Povratnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Bangkok – Beograd

Avio kartu Bangkok – Jangon sa svim taksama

Avio kartu Mandalaj – Bangkok sa svim taksama

Smještaj u gesthausima i hotelima na bazi noćenja, prema planu i programu puta (1/2 sobe)

Sve transfere prema planu i programu puta

Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 
Cijena aranžmana ne obuhvata:

Transfer Podgorica – Beograd – Podgorica

Tajlandsku vizu sa dva ulaska (100 €)

Viza za Mjanmar (35 $)

Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Fakultativne obilaske
i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike

Individualne troškove za vrijeme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:
 
-          Turistička agencija Terra nije organizator putovanja već zastupa Turističku agenciju JUNGLE TRAVEL iz Beograda kao subagent.
-          Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
-          Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu
-          Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
-          Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
-          Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
-          Putnici su dužni da dva dana pred put provjere tačno vrijeme i mjesto polaska grupe
-          Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
-          U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
-          Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca
-          Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja
-          U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
-          Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
-          Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja
-          U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za evropska putovanja
-          Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija
-          Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa
-          Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
-          Agencija ne snosi odgovornost usled promjena avio konekcija od strane avio kompanije
-          Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
-          Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja usled promene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
-          Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom
 
 Napomene u vezi sa smještajem:
 
-          Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
-          U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
-          Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata
-          Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
-          Putnik je dužan da poštuje pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smještajnog objekta
 
Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
 
-          Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja
-          Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
-          Napomene u vezi sa vizama
-          Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
-          Pojedine ambasade zahtijevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju
-          Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbijede vize za putovanje
-          Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata
-          U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost
 
 
Gesthaus (Guest house) – Hotel 2-3* je smeštajni objekat za ljude kojima nije potreban poseban komfor. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. U Bankoku u gesthausu, sobe su klimatizovane. Usluga je na bazi noćenja.
Bangkok je glavni i najveći grad Kraljevine Tajland i jedan od najvećih gradova Jugoistočne Azije. Nalazi se u Centralnoj regiji Tajlanda. Tajlanđani Bangkok skraćeno zovu Krungtep, što u prevodu znači “Grad anđela”, dok je svuda u svetu poznato internacionalno ime Bangkok.
Jangon (Yangon) je najveći grad Mjanmara, a nekada se zvao Rangun. Ima oko 5 miliona stanovnika i bio je glavni grad do premeštanja prestonice u Nejpjido. Leži na delti reke Iravadi koja se uliva u Andamansko more.
Inle Lake je jezero koje se nalazi u regiji Šan, i važi za jedno od najprivlačnijih mesta u čitavoj zemlji. Nalazi se na oko 900 metara nadmorske visine i njegovu okolinu naseljava preko 30 različitih plemena.
Bagan je grad koji se nalazi u blizini Mandalaja, a bio je prestonica kraljevstva Pagan. Turiste privlači veliki broj budističkih hramova u dolini oko grada.
Mandalaj je je drugi grad po veličini u Mjanmaru, i leži na obali reke Iravadi. Bio je poslednja prestonica kraljevstva o čemu svedoči palata Mandalaj koja se nalazi u samom gradu. 

Mjanmar Burma putovanje 2015/2016 Jungle Tribe Vas vodi u magični Mjanmar. Upoznajte najveću zemlju Jugoistočne Azije, dom preko 40 miliona budista, zemlju najljepših zalazaka sunca, hramova koji oduzimaju dah, predela koji se urezuju u pamćenje…


 
Putovanje započinjemo na Tajlandu, tačnije u njegovom glavnom gradu – Bangkoku, “gradu anđela” gde ćemo istražiti Kraljevsku palatu, hramove Wat Po, Wat Arun, gdje ćemo se provozati rijekom Čao Praja, popeti se na 88. sprat Bajoki zgrade i uživati u pogledu na urbanu džunglu zvanu Bangkok.


 
Prva stanica na našem putovanju po Mjanmaru je bivša prijestonica i najveći grad nekadašnje Burme  - Jangon (Yangon). Najpoznatije obelježje grada je Švedagon Pagoda za koju se vjeruje da je najstarija na svijetu i da je stara preko 2500 godina. Zovu je “krunom Burme”, a njena zlatna stupa ukrašena je sa preko 7000 dijamanata, rubina, topaza, i safira. Sama stupa ima visinu od 99 metara, a nalazi se na uzvišenju pa je vidljiva iz svih djelova grada.


 
Grad Bago je glavni grad istoimene regije, i poznat je po mnogobrojnim budističkim pagodama, među kojima su najpoznatije one koje prikazuju ležećeg Budu, a najveća je duga čak 54 metra. Obići ćemo i Zlatnu palatu iz 16. vijeka koja je bila dom kralja Bainaunga.

 

Iz Jangona krećemo ka severu i sledeća stanica nam je jezero Inle u Šan regiji. Okolinu jezera naseljava preko 30 različitih plemena, a mi ćemo imati prilike da vidimo kako izgleda svakodnevica plemena Pa O, lokalni ribari pokazaće nam posebnu tehniku pecanja, a kupićemo i suvenire na tradicionalnoj plovećoj pijaci.


 
Bagan je bio prijestonica prvog kraljevstva od 9. do 13. vijeka. Na prostoru ravnice oko samog grada nekada se nalazilo preko 10.000 hramova od kojih je do danas sačuvako nešto preko 2.000. Istražićemo najpoznatije među njima, a onda otići i na fakultativno letenje balonom iznad same doline. Slika koju se reže u pamćenje…


 
Penjemo se preko 777 stepenika do vrha planine i vulkana Popa, gdje ćemo posetiti hram na samom vrhu, vidjeti krater vulkana, i uživati u miru i pogledu na okolne šume i izvore…


 
Iz Bagana idemo za Mandalaj, drugi najveći grad, i posjećujemo Palatu iz koje su vladala poslednja dva kralja Burme, idemo u staru prestonicu Avu, a prošetaćemo i najstarijim i najdužim mostom od tikovog drveta na svijetu.

 

Otkrijte zašto Mjanmar zovu “smaragdom”, zašto joj je istorija duga preko 2500 godina, posjetite sve njene spomenike i predjele, uživajte u ukusnoj hrani, u miru i osmjesima Burmanaca…

 
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit