Turistička agencija Terra

Poslovni centar Petrović
Njegoševa br. 45, Podgorica
+382 20 223 723; +382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
Lisabon i Madrid

od 479€ 
23.04. - 29.04. 2016. 


Datum polaska: 23.04.
Datum povratka: 29.04.
Hotel 3* Specijalna ponuda  479
First Minute 499
Redovna cena 529
Aranžman obuhvata:

- organizaciju puta.
- povratni transfer Beograd-Budimpešta-Beograd.
- avio kartu na relaciji Budimpešta-Lisabon-Madrid-Lisabon-Budimpešta avio kompanijom Tap Air  Portugal.
- čekirani prtljag do 23 kg i ručni do 8 kg dimenzija  55x40x20cm.
-  transferi od/do aerodroma u Lisabonu i Madridu.
- 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i  1/ 2+1  sobama u hotelu sa 3* u Lisabonu  ( 1/2 + 1 sobe prodaju se isključivo na upit).
- 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i  1/ 2+1  sobama u hotelu sa 3* u Madridu  ( 1/2 + 1 sobe prodaju se isključivo na upit).
 
 
Aranžman ne obuhvata:

- transfer Podgorica – Beograd – Podgorica.
- aerodromske takse u iznosu od 145 eur (podložne su promjenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave).
- međunarodno putno  zdravstveno osiguranje.
- fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i vođenje grupe.
- individualne troškove u hotelima i za vrijeme putovanja.
 
 
DOPLATE :

- doplata za 1/1 sobu iznosi +190 eur.
 
 
NAČINI PLAĆANJA :

- Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana prije polaska gotovinom ili uplatom na račun.

Detaljnije na  http://www.flyflytravel.com/aranzmani/evropski-gradovi/aranzman/328-lisabon-i-madrid

Organizator putovanja je Turistička agencija Fly Fly Travel licenca OTP br. 598/2010
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA  TURISTIČKE AGENCIJE TERRA, NJEGOŠEVA 45, PC PETROVIĆ
 TURISTIČKA AGENCIJA TERRA JE SUBAGENT SA LICENCOM BR 348 IZDATOM OD STRANE MINISTARSTVA ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA.
 
 
Madrid možda nema Ajfelov toranj, Big Ben ili Koloseum, ali ima Palacio Real - najveću zapadnoevropsku kraljevsku palatu, Prado - jedan od najboljih svjetskih muzeja, kultnu Plazu de Cibeles te stadion najtrofejnijeg svjetskog fudbalskog kluba. A to nije ni približno sve što nudi španska prestonica.
Madrid je jedan od onih gradova u kojima se naglašeno sudaraju tradicionalno i moderno. Hodajući po njegovim ulicama, primijetit ćete kako se često smjenjuju istorijske znamenitosti i poslovne zgrade. To ćete lako doživjeti ako pređete put od Plaza de Espane do Plaza de Cibeles, jer ćete putem vidjeti svu monumentalnost i impresivnost madridskih trgova, palata i arhitekture uopšteno, ali istovremeno i nove zgrade, pune raznih prodavnica i ostalih zabavnih sadržaja.
 
 
 
 
Palacio Real, najveća zapadnoevropska kraljevska palata, koja je zadivila i samog Napoleona, sagrađena je na mjestu maurskog dvorca, izgorjelog u požaru u XVII vijeku. Uz palatu se nalaze i vrtovi, koji zaista plijene izgledom. Inače, kraljevska porodica ovu palatu koristi samo u nekim prilikama, kao što su prijemi stranih državnika, a stalnu adresu ima u jednoj drugoj palati na rubu grada.

 
Obližnjom Plazom de Espana dominiraju dva nebodera i statua najpoznatijeg španskog književnika, Miguela Cervantesa, koji gleda na svoje likove, Don Quijotea i Sancha Panzu. Jedan od tih nebodera, Torre de Madrid, popularno zvan 'Žirafa', neko je vrijeme bio najviša betonska zgrada u svijetu!
 
 
Tu, na Španskom trgu, počinje Gran Via, najživlja gradska ulica. Ovdje se nalazi zgrada Telefonice iz koje je Ernest Hemingway slao izvještaje tijekom Građanskog rata. U to vrijeme Telefonica je bila najviša zgrada u gradu, ali i najdraža meta Francovih trupa.
 
 
Gran Via vas praktički dovodi pred Plazu de Cibeles, gradski trg koji obiluje najljepšim znamenitostima. U sredini se nalazi fontana Cibele, boginje plodnosti, a sama fontana je poznata po tome što ovdje navijači Real Madrida slave titule. Ono što će vam vjerojatno još više zaokupiti pažnju je zgrada koja dominira cijelim trgom, Palacio de Comunicaciones. Ovo impozantno zdanje stvarno ostavlja bez riječi i svakako se potrudite vidjeti ga noću.
 
 
 
Pokraj trga nalazi se i muzej Prado, jedan od najboljih svjetskih muzeja. Tu ćete pronaći djela mnogih velikana, od kojih su Goya, El Greco, Velazquez i Rubens samo neki. U stalnoj kolekciji je 1500 slika, od njih 7000, koliko ih muzej posjeduje, jer jednostavno nema dovoljno mjesta za sve. Čuli ste da je Picassova Guernica u Madridu, ali je nakon obilaska cijelog Prada niste našli? Za taj užitak morat ćete otići u Reina Sofiu, muzej koji je za modernu špansku umjetnost ono što je Prado za klasičnu.
 
 
Nemojte zaboraviti pogledati i 'medvjedića' od 20 tona, simbol Madrida. On se nalazi na Puerta del Sol, trgu koji je danas središte istorijskog dijela Madrida. Tu se nalazi i nulta tačka, označena na podu, tj. mjesto od kojeg se računaju sve udaljenosti u španskoj mreži  autoputeva!
 
 
Madrid ne smijete napustiti a da ne osjetite draži španske tradicije i posjetite Plazu de Toros de Las Ventas, najveću arenu za borbe s bikovima ili flamenco show, plesnu poslasticu u jednom od brojnih restorana s takvim programom. Za one koji vole noćni provod, Madrid ima reputaciju jedne od klupskih meka, koja ga opravdano i prati. Priča se da se ljudi toliko vole zabavljati da u ranim jutarnjim satima nastaju saobraćajni čepovi! Koliko u tome ima istine, provjerite sami.
 
 
 
Lisabon. Već sami spomen imena kod mnogih izaziva uzdahe, bilo zato što bi ondje željeli otputovati ili su se pak u portugalsku prestonicu već zaljubili. I zaista, najzapadnija prestonica na europskom kopnu impresivan je grad koji će svojim posjetiteljima ponuditi gotovo sve - bogatu istoriju, zanimljive znamenitosti, bogatu gastronomiju, ugodnu klimu i, možda najvažnije, poznatu portugalsku gostoljubivost.
 

 
Lisabon je grad koji je lako zavoljeti. Raskošna ostavština, svjedok prebogate istorije, privlači sve one koji žele dublje zaroniti u duboku škrinju portugalske baštine.
 
Portugal je bio poznat kao pomorska zemlja i jedna od najznačajnijih kolonijalnih sila. Ne čudi stoga što su upravo spomenici koji su na bilo koji način vezani za razdoblje vrhunca portugalske moći danas popularne atrakcije.
 
 
To se najbolje vidi u četvrti Belem u zapadnom dijelu Lisabona. Ondje su svoj dom pronašli Toranj Belem, vjerojatno najpoznatija gradska, možda i uopšteno portugalska, znamenitost. 
 
 
U blizini se nalazi Spomenik otkrićima, ali i upečatljiv, no nešto manje poznat, Jeronimitski samostan. Belem je dobro poznat i svim sladokuscima, koji rado zalaze u najpoznatiju gradsku poslastičarnicu.
 

 
 
Osim raskošnog starogradskog jezgra, Lisabon se ponosi i svojom modernom arhitekturom, izgrađenom uglavnom povodom Svjetske izložbe 1998. Najveći dio smješten je u četvrti Parque das Nacoes, sagrađenoj baš za EXPO, kojom dominira Lisabonski Oceanario, jedan od najboljih svjetskih akvarijuma. Taj dio grada sa sjevera je omeđen još jednim modernim arhitektonskim podvigom - najdužim evropskim mostom, nazvanom po slavnom moreplovcu Vascu da Gami.
 


 
 
 
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit