Turistička agencija Terra

Trg Republike br. 15, Podgorica
+382 20 223 723
+382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
IZLET PODGORICA

POLASCI IZ BUDVE, TIVTA, KOTORA I HERCEG NOVOG

 PODGORICA NA DLANU

 

JEDNODNEVNI IZLET

PODGORICA

 

Program izleta:

 

Polazak iz Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog.

Upoznavanje grupe sa predstavnikom Agencije

 - Izlet započinjemo Imanjem Knjaz. Samo nekoliko kilometara od gradskog jezgra, Mareza je idealno mjesto za odmor nakon napornog radnog dana. Imanje Knjaz osim u miru prirodnog okruženja - izvorište rijeke Mareze, u istoimenom restoranu sa predivnom baštom i ribnjakom možete  uživati u gurmanskom objedu, crnogorskim i ribljim specijalitetima.

 - Put dalje nastavljamo ka Dvorcu Petrovića, značajnoj umjetničkoj galeriji iz perioda Kraljevine Crne Gore, i nekadašnja je rezidencija dinastije Petrović.Sagrađen je 1891god. i ima status spomenika kulture. Dvorac se nalazi u parku Kruševac, najvećem parku Podgorice, i centralni je objekat čitavog kompleksa, kome još pripadaju Dvor kralja Nikole, Perjanički dom, Dvorska kapela i okolne zgrade koje su preuređene u umjetničku galeriju 1984. Od 1985god. ono je dio Centra savremenih umjetnosti, i u njoj je smješteno oko 1500 umjetničkih
djela.
 - Nastavljamo ka sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja. Hram svojom monumentalnošću, arhitekturom i umjetničkom vrijednošću, jedinstvena je, nova, sakralna gradjevina. Izgradnja hrama započela je 1993.godine i trajala je punih 20 godina. Saborni Hram po svojoj ljepoti postaje poznat širom Evrope i svijeta i mjesto je hodočašća pravoslavnih vjernika, ali i turista iz stranih zemalja koji hram vide kao jedan od spomenika kulture, koji ne smiju zaobići prilikom posjete Crnoj Gori.
 - Put nastavljamo ka Muzeju grada Podgorice. U okviru Muzeja grada Podgorice postoje arheološka, kulturno-istorijska, etnografska i istorijska zbirka. Eksponati svjedoče o burnom razvoju prostora na kom se nalazi današnja Podgorica u periodu od više hiljada godina i od neprocjenjive su umjetničke i istorijske vrijednosti. Tu ćemo ujedno obaviti pešačku turu centrom grada uz obilazak Puškinovog spomenika, spomenika Kralja Nikole, zgrade Skupštine i Predsjedništva, Njegoševog spomenika i Njegoševog parka.na Dajbabskoj Gori – vidkovcu sa prelijepim pogledom na cijeli grad. - Pešačka tura nas dalje vodi ka Staroj Varoši i Sahat Kuli, jednom od starijih simbola grada i najljepšem primjeru arhitekture preostale iz turskog perioda. Visinom od 16m Sahat Kula i danas dominira prostorom Stare Varoši. Sagradio ju je Hafis-paša u XVIII vijeku.


 - Potom se posjeta nastavlja ka Selu Medun. Selo Medun se nalazi na oko 12 kilometara sjeveroistočno od Podgorice, u oblasti Kuča. Poznato je po spomeničkom kompleksu koji čine ostaci ilirskog grada Meteona, crkva Sv. Nikole i rodna kuća Marka Miljanova, znamenitog junaka i književnika, danas memorijalnog muzeja grada. Ostaci Medunskog grada, sa mjestimično očuvanim ugaonim kulama i bedemima, uglavnom pripadaju srednjovjekovnom turskom utvrđenju. Pored crkve su grobovi Marka Miljanova i njegove žene Stefe, a ispod, na sedlastom prevoju, rodna kuća vojvode Marka Miljanova Popovića, ratnika, državnika i književnika, jedne od najznačajnijih ličnost crnogorske istorije XIX vijeka. 

 - Nastavljamo ka Manastiru Dajbabe, koji je dobio ime po istoimenom selu. Manastir je podignut 1897god. Маnastirskaa crkva posvjećena je  Uspeniju Presvete Bogorodice, neobičnog je položaja и unutrašnjeg rasporeda (ukopan pod zemlju). Zatim posjetu nastavljamo ka Tornju na Dajbabskoj Gori – vidkovcu sa prelijepim pogledom na cijeli grad. - Krajnja destinacija je Plavnica.
  Posebno popularno izletište i jedinstveno mjesto za odmor i rekreaciju. Mogućnost krstarenja Jezerom i vraćanje u doba srednjovjekovnih     dinastija Balšića i Crnojevića. Kafe pauza i fotografisanje.

Izlet završavamo sa početne tačke našeg putovanja.

 

    Cijena izleta :

Iz Budve: 

  • automobil 60 € ( minimalan broj prijavljenih je 3 putnika)
  • kombi 80 € (minimalan broj prijavljenih je 6 putnika)

 

Iz Tivta i Kotora :

  • automobil 75€ ( minimalan broj prijavljenih je 3 putnika)
  • kombi 100€  (minimalan broj prijavljenih je 6 putnika)


Iz Herceg Novog :

  • automobil 90€ ( minimalan broj prijavljenih je 3 putnika)
  • kombi 130€  (minimalan broj prijavljenih je 6 putnika)

U cijenu je uključeno:

    
-         Prevoz
      -         Kompletna organizacija i vođenje puta


U cijenu nije uključeno:

     
-          Mogućnost angažovanja stručnog vodiča (80,00
€)

-          Putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji Terra)

-          Ulaznicu za Muzej grada Podgorice (1,00EUR za domaće i 3,00EUR za strane posjetioce)

-          Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

-          Individualne troškove za vrijeme putovanja

 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA TURISTIČKE AGENCIJE “TERRA”,

TRG NEZAVISNOSTI BR. 15, PODGORICA

 

Napomena:

Molimo Vas da prije prijavljivanja dobro Proučite Opšte Uslove putovanja organizatora (Agencija nije u mogućnosti vratiti novac putniku ukoliko on otkaže svoje prisustvo na dan putovanja ili dan prije putovanja iz organizacijskih razloga).

Agencija zadržava pravo otkaza izleta za slučaj nedovoljnog broja putnika u roku od 3 dana prije izleta.

 

 

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE TERRA SA BROJEM LICENCE 348 IZDATE OD STRANE MINISTARSTVA TURIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju

 

 

 
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit