Turistička agencija Terra

Trg Republike br. 15, Podgorica
+382 20 223 723
+382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
IZLET PODGORICA

POLASCI IZ BARA I ULCINJA

 PODGORICA NA DLANU

 

JEDNODNEVNI IZLET

PODGORICA

 

Program izleta:

 

 

Polazak iz Bara i Ulcinja.

Upoznavanje grupe sa predstavnikom Agencije.

-          Izlet započinjemo posjetom Plavnici. Posebno popularno izletište i jedinstveno mjesto za odmor i rekreaciju. Mogućnost krstarenja Jezerom i vraćanje u doba srednjovjekovnih dinastija Balšića i Crnojevića. Kratka kafe pauza i fotografisanje.

 

-          Posjetu nastavljamo ka Manastiru Dajbabe, koji je dobio ime po istoimenom selu. Manastir je podignut 1897god. Маnastirskaa crkva posvjećena je Uspeniju Presvete Bogorodice, neobičnog je položaja и unutrašnjeg rasporeda (ukopan pod zemlju). Zatim posjetu nastavljamo ka Tornju na Dajbabskoj Gori – vidkovcu sa prelijepim pogledom na cijeli grad.

 

-          Nastavljamo put ka Muzeju grada Podgorice. U okviru Muzeja grada Podgorice postoje arheološka, kulturno-istorijska, etnografska i istorijska zbirka. Eksponati svjedoče o burnom razvoju prostora na kom se nalazi današnja Podgorica u periodu od više hiljada godina i od neprocjenjive su umjetničke i istorijske vrijednosti. Tu ćemo ujedno obaviti pešačku turu centrom grada uz obilazak Puškinovog spomenika, spomenika Kralja Nikole, zgrade Skupštine i Predsjedništva, Njegoševog spomenika i Njegoševog parka.

 

-          Put nas dalje vodi ka Staroj Varoši i Sahat Kuli, jednom od starijih simbola grada i najljepšem primjeru arhitekture preostale iz turskog perioda. Visinom od 16m Sahat Kula i danas dominira prostorom Stare Varoši. Sagradio ju je Hafis-paša u XVIII vijeku.

 

-          Potom se posjeta nastavlja ka Selu Medun. Selo Medun se nalazi na oko 12 kilometara sjeveroistočno od Podgorice, u oblasti Kuča. Poznato je po spomeničkom kompleksu koji čine ostaci ilirskog grada Meteona, crkva Sv. Nikole i rodna kuća Marka Miljanova, znamenitog junaka i književnika, danas memorijalnog muzeja grada. Ostaci Medunskog grada, sa mjestimično očuvanim ugaonim kulama i bedemima, uglavnom pripadaju srednjovjekovnom turskom utvrđenju. Pored crkve su grobovi Marka Miljanova i njegove žene Stefe, a ispod, na sedlastom prevoju, rodna kuća vojvode Marka Miljanova Popovića, ratnika, državnika i književnika, jedne od najznačajnijih ličnost crnogorske istorije XIX vijeka. 

 

-          Nastavljamo ka sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja. Hram svojom monumentalnošću, arhitekturom i umjetničkom vrijednošću, jedinstvena je, nova, sakralna gradjevina. Izgradnja hrama započela je 1993.godine i trajala je punih 20 godina. Saborni Hram po svojoj ljepoti postaje poznat širom Evrope i svijeta i mjesto je hodočašća pravoslavnih vjernika, ali i turista iz stranih zemalja koji hram vide kao jedan od spomenika kulture, koji ne smiju zaobići prilikom posjete Crnoj Gori.

 

-          Put nas dalje vodi ka Dvorcu Petrovića, značajnoj umjetničkoj galeriji iz perioda Kraljevine Crne Gore, i nekadašnja je rezidencija dinastije Petrović.Sagrađen je 1891god. i ima status spomenika kulture. Dvorac se nalazi u parku Kruševac, najvećem parku Podgorice, i centralni je objekat čitavog kompleksa, kome još pripadaju Dvor kralja Nikole, Perjanički dom, Dvorska kapela i okolne zgrade koje su preuređene u umjetničku galeriju 1984. Od 1985god. ono je dio Centra savremenih umjetnosti, i u njoj je smješteno oko 1500 umjetničkih djela.

 

-          Krajnja destinacija, na samo nekoliko kilometara od gradskog jezgra, nalazi se izletište Mareza. Izletište Mareza je idealno mjesto za odmor nakon napornog radnog dana. Imanje Knjaz osim u miru prirodnog okruženja - izvorište rijeke Mareze, u istoimenom restoranu sa predivnom baštom i ribnjakom možete  uživati u gurmanskom objedu, crnogorskim i ribljim specijalitetima.

      -     Izlet završavamo sa početne tačke našeg putovanja.

 

        Cijena izleta:  

- IZ BARA :

 • automobil 50 ( minimalan broj 3 putnika ) ;
 • kombi 80 € ( minimalan broj 6 putnika)
 •  

- IZ ULCINJA :

 • automobil 100 € ( Minimalan broj 3 putnika)
 • kombi 130€ ( minimalan broj 6 putnika)


U cijenu je uključeno:
 • Prevoz
 • Kompletna organizacija i vođenje puta


U cijenu nije uključeno:

 • Mogućnost angažovanja vodiča (80,00EUR)
 • Putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji Terra)
 • Ulaznicu za Muzej grada Podgorice (1,00EUR za domaće i 3,00EUR za strane posjetioce)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja


PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA TURISTIČKE AGENCIJE “TERRA”,

TRG Nezavisnosti BR. 15, PODGORICA


Napomena:

 

Molimo Vas da prije prijavljivanja dobro Proučite Opšte Uslove putovanja organizatora (Agencija nije u mogućnosti vratiti novac putniku ukoliko on otkaže svoje prisustvo na dan putovanja ili dan prije putovanja iz organizacijskih razloga).

Agencija zadržava pravo otkaza izleta za slučaj nedovoljnog broja putnika u roku od 3 dana prije izleta.

 

 

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE TERRA SA BROJEM LICENCE 348 IZDATE OD STRANE MINISTARSTVA TURIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju

 
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit