Turistička agencija Terra
|
Trg Republike br. 15, Podgorica
+382 20 223 723
+382 69 037 375
+382 69 037 373
taterra.mne@gmail.com
Škola francuskog jezika u Parizu i Azurnoj obali

Francuska zemlja toliko bogata istorijskim, arhitektonskim, umjetničkim i drugim spomenicima spada u najposjećenije zemlje svijeta. Uvjerite se i samo zašto je to tako. Nudimo Vam Pariz, Kan i Nicu. Škola Accord i Antibi imaju u ponudi jedinstven program za Vas i vaše klince.

Zemlja toliko bogata istorijskim, arhitektonskim, umjetničkim i drugim spomenicima spada u najposjećenije zemlje svijeta. Pored idealnih klimatskih uslova i geografske pozicije, Francuska je i politički jedna od vodećih svjetskih sila i članica – osnivač evropske Unije. Glavni grad francuske Pariz Poznat je kao „Grad svijetla“ i „Grad ljubavi“ koji je svakako priča za sebe.  
ŠKOLA: ACCORD ECOLE DE LANGUES – PARIS

Accord škola počela je sa radom 1988. godine. Smještena je u Grand bulevar-u samo nekoliko minuta šetnje udaljenom od Luvra, Opere i George Pompidon Centra. Ovaj dio Pariza poznat je cijelom svijetu kao filmska lokacija i vječita inspiracija filmskim stvaraocima. U Accord školi osim francuskog jezika naučićete mnogo i o francuskoj kulturi. U tipično francuskom ambijentu i prijateljskoj atmosferi, nedaleko od Noterdam katedrale naučićete francuski jezik i osjetiti atmosferu življenja svojstvenu Parizu.

 
   


Kursevi su otvoreni tokom cijele godine sa 26, 30, 34 i 38 lekcija nedjeljno zavisno od nivoa koji odaberete. Accors škola u ponudi ima kurseve za početnike, intezivni, biznis kao i kurs za profesore francuskog jezika, kurseve za pravnike gdje polaznici uče o francuskom pravu i političkim temama u vladinim institucijama. Kurs za ekonomiste omogućava učenje francuskog jezika kao i sticanje životnog i radnog iskustva u nekoj od francuskih kompanija. Tu su i ljetnji kursevi za djecu i tinejdžere (6 – 7) u kampusu Sent Nicolas i ljetnji kurs za tinejdžere od 13 do 17 godina. Francuska ljetnja škola organizuje se u julu i avgustu u rezidenciji Sent Nicolas-a. (smještaj i časovi).
 


 

Smještaj je organizovan u francuskim porodicama, apartmanima u porodičnim kućama, rezidencijama, i hotelima nedaleko od škole. U ljetnjem periodu nastava i smještaj se organizuju u rezidenciji Sent Nicolas. Rezidencija se nalazi u južnom dijelu Pariza, a škola raspolaže sa 30 učionica, kafeterijom, i restoranom, TV salom, prostorom za odmaranje studenata i fitnes centrom unutar škole. Zavisno od nivoa znanja postoje početni i intezivni kurs, poslijepodnevne radionice i individualna nastava.
   
 


FRANCUSKA

ŠKOLA

DUŽINA BORAVKA

SMJEŠTAJ

KURS

DATUMI POČETKA KURSA

CIJENA

 

PARIZ

ACCORD

1 nedjelje

U rezidenciji st.Nicolas JUNIOR PROGRAM

Intezivni kurs A (20 sati - 26 časova nedjeljno)

Svakog ponedjeljka osim za polaznike bez prethodnog znanja francuskog jezika za koje su predviđeni sledeći datumi: 01/06, 15/06, 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08, 24/08, 07/09.

780.00 €

 

2 nedjelje

1.560.00 €

 

2 nedjelje

u porodici sa doruckom

1.190.00 €

 

2 nedjelje

u porodici polupansion

1.340.00 €

 

2 nedjelje

u porodici sa doruckom I korisćenjem kuhinje

1.210.00 €

 

Cijene uključuju: časove, smještaj, knjige, sveske, korišćenje audio i video biblioteke, setrifikate, pomoć u pronalaženju smještaja, vanškolske kulturne i rekreaktivne aktivnosti.
Cijene ne uključuju: Administrativna taksa za registraciju 80€.

 
 

Kursevi počinju svakog ponedjeljka. Dolazak polaznika je u nedjelju (dan pred početak kursa) poslije 14h. Odlazak subota do 10h.

 

U CIJENU NIJESU URAČUNATI: PREVOZ, AGENCIJSKI TROŠKOVI I OSIGURANJE

 

ŠKOLA: CENTRE INTERNATIONAL D’ANTIBES –Azurna obala


Azurna obala je jedan od najljepših djelova Francuske. Obala prepuna malih i velikih gradova, plaža i znamenitosti. Ovo je ne samo najljepše mjesto za odmor i rekreaciju u francuskoj već predstavlja i centar kulturnih spmenika i manifestacija. Sama činjenica da su francuski velikani poput : Van Goga, , Pola Sezana, P. A. Renoara, Anri Matisa, Viktora Igoa, Alberta Kamija i mnogih drugih rođeni, radili ili živjeli ovdje govori u prilog tezi da su u ovom dijelu smješteni mnogobrojni muzeji u kojima se nalaze djela ovih umjetnika a koji najbolje oslikavaju okosnicu bogate francuske istorije i kulture.
 
Kao što možete vidjeti na mapi Azurne obale, najveći i najpoznatiji gradovi ove regije su Marsej, Nica, Kan, Antibi i Monte-Karlo (država Monako). Svaki od ovih gradova je priča za sebe. Ovom prilikom nemamo dovoljno prostora za njihov detaljan opis, ali svakako vrijedi posjetiti ova mjesta i upoznati se sa njihovim vrijednostima. Ono što ih povezuje svakako je neobičan ambijent primorskih gradova, veoma ljubazni ljudi, mnoštvo festivala i odlična kuhinja.

Nekada grčka trgovačka luka Antipolis, a danas gradić na obali Mediterana, Antibi spada u jedan od najatraktivnijih ljetovališta za mlade širom svijeta. Naime ovaj gradić je najsličniji našim primorskim gradovima u Boki, okružen starim ali dobro očuvanim bedemima i zidinama, sa velikom marinom sa mnogobrojnim čamcima i jahtama. Antibi su veoma interesantni po mnogim kulturno-istorijskim spomenicima, po muzeju Pabla Pikasa, koji je veći dio života proveo u ovom mjestu, gdje su nastala i njagova najpoznatija djela. Grad je poznat i po vrlo živom i atraktivnom noćnom životu i prelijepim plažama. S obzirom na to da ovaj grad predstavlja jedno od glavnih odredišta mlađe populacije, kako Francuske, tako i ostatka Evrope, sve u njemu je podređeno omladini. Cijene su u odnosu na naš standard dosta visoke, ali u odnosu na ostatak Azurne obale, ipak su pristupačne. Primjera radi, cijene hrane i pića u diskontima i na ulici su nekih 10-20% više nego kod nas, a cijene u restoranima, diskotekama i kafićima i do 50% . U Antibima možete naći mnogobrojne butike i prodavnice najpoznatijih svjetskih dizajnera i proizvođača, odličnu ponudu restorana i kafića, a osoblje je, za razliku od ostatka Francuske, dosta mlađe i govori engleski jezik.
 


Škola je jedna od najboljih škola za učenje francuskog jezika na Azurnoj obali, koju godišnje pohađa preko 5000 učenika širom svijeta. Škola je udaljena nekih 10-15 minuta hoda od centra grada, a nalazi se u prirodnom ambijentu, sa mnogo cvijeća i prelijepim pogledom na more. Škola raspolaže svom potrebnom tehnologijom i nastavnim sredstvima za uspješno učenje jezika, kao i restoranom, gdje se svi polaznici mogu hraniti po povoljnim cijenama. Po dolasku u školu, svaki polaznik biva testiran i raspoređen u jednu od grupa shodno svom znanju. Naime, glavna škola, uz tri hostela, namijenjena je punoljetnim polaznicima, dok je za mlađe od 18 godina predviđena posebna školska i smještajna zgrada, sa svim nastavnim i van nastavnim sadržajima, uz cjelodnevni nadzor. Što se tiče predavanja, ona se odvijaju svakog radnog dana po 4 sata dnevno sa odmorima između časova, što je 80 časova nedjeljno. Za mlađe grupe predviđen je program tokom cijelog dana, uz mnogobrojne ekskurzije i druge van nastavne aktivnosti. Što se tiče profesorskog kadra, škola raspolaže sa odličnim profesorima francuskog jezika i književnosti, a broj polaznika u jednoj grupi je od 10 do 12, što pruža mogudnost boljeg i neposrednijeg pristupa materiji. Takođe, škola vikendom organizuje obrazovne ekskurzije i obilaske Azurne obale, a skoro svake večeri se organizuju razne aktivnosti za polaznike škole u cilju pospješivanja njihove socijalizacije i komunikacije.
 Smještaj

Punoljetni polaznici mogu da biraju između smještaja u porodicama, u kampusu ili stanovima, a cijena i kavlitet smještaja zavise od vremena prijave/rezervacije i izbora smještaja (naravno luksuzniji smještaj podrazumijeva i veću cijenu). Izbor smještaja kod lokalnog stanovništva najsigurniji je način da otkrijete drugačiji način života i da stalno koristite jezik u jednoj prijatnoj sredini. Svaki polaznik na kraju škole dobija potvrdu o učešću, a uz poseban zahtjev i doplatu, može da polaže i neke od međunarodno priznatih testova, koji ne ulaze u redovnu cijenu predavanja.

FRANCUSKA

ŠKOLA

DUŽINA BORAVKA

SMJEŠTAJ

KURS

DATUMI POČETKA KURSA

CIJENA

 

ANTIBI

ANTIBI

2 nedjelje

u porodici jednokrevetna soba sa doručkom

Standardni kurs (od ponedjeljka do petka, 20 sati nedjeljno)

Svakog ponedjeljka osim osim za polaznike bez prethodnog znanja francuskog jezika za koje su predviđeni sledeći datumi: 17/05, 24/05, 07/06, 21/06, 05/07, 19/07, 02/08, 23/08, 06/09, 18/10, 15/11, 29/11.

988.00 €

 

3 nedjelje

1.482.00 €

 

4 nedjelje

1.976.00 €

 

2 nedjelje

jednokrevetna soba u  stanu sa studentima

1.198.00 €

 

3 nedjelje

1.797.00 €

 

4 nedjelje

2.396.00 €

 

2 nedjelje

hotel

1.548.00 €

 

3 nedjelje

2.322.00 €

 

4 nedjelje

3.096.00 €

 

2 nedjelje

dvokrevetna soba u porodici sa doruckom

860.00 €

 

3 nedjelje

1.290.00 €

 

4 nedjelje

1.720.00 €

 

2 nedjelje

dvokrevetna soba u stanu sa studentima

848.00 €

 

3 nedjelje

1.272.00 €

 

4 nedjelje

1.696.00 €

 

2 nedjelje

dvokrevetna soba u hotelu

1.024.00 €

 

3 nedjelje

1.536.00 €

 

4 nedjelje

2.048.00 €

 

Cijene uključuju: časove, smještaj, knjige, sveske, korišćenje audio i video biblioteke, setrifikate, pomoć u pronalaženju smještaja, vanškolske kulturne i rekreaktivne aktivnosti.

 
 

Cijene ne uključuju: Administrativna taksa za registraciju 50€. Polaganje testa na kraju kursa 100€ (po želji).

 

Kursevi počinju svakog ponedjeljka. Dolazak polaznika je u nedjelju (dan pred početak kursa) poslije 14h. Odlazak subota do 10h.

 

Dvokrevetne sobe u porodici mogu rezervisati samo dva polaznika koja dolaze zajedno. Smještaj u kampusu je za mlađe od 30 godina.

 

U CIJENU NIJESU URAČUNATI: PREVOZ, AGENCIJSKI TROŠKOVI I OSIGURANJE

 


JUNIOR PROGRAM

FRNCUSKA

ŠKOLA

DUŽINA BORAVKA

SMJEŠTAJ

KURS

DATUMI POČETKA KURSA

CIJENA

 

ANTIBI

Centre International D'Antibes

1 nedjelja

učenički dom/porodica 13-17 godina

Standardni kurs (20 sati nedjeljno)

28/06 - 22/08

730

 

2 nedjelje

1460

 

1 nedjelja

rezidencija 13-17 godina

1150

 

2 nedjelje

2300

 

All inclusive program uključuje: smještaj, hranu, časove francuskog jezika, kulturne i sportske aktivnosti, 24-oro časovni nadzor i transfer od arodroma ili željezničke stanice do smještaja i obratno.

 
 

Uz doplatu polaznici mogu da uz školu jezika pohađaju i dodatne kurseve kao što su: škola GOLFA, škola JEDRENJA, intezivni kurs jezika, a postoji i mogućnost organizovanja individualnih časova.

 

 

 

FRNCUSKA

ŠKOLA

DUŽINA BORAVKA

SMJEŠTAJ

KURS

DATUMI POLASKA

CIJENA

 

KAN

Centre International D'Antibes

1 nedjelja

učenički dom/porodica 13-17 godina

Standardni kurs (20 sati nedjeljno)

28/06 - 22/08

760

 

2 nedjelje

1520

 

All inclusive program uključuje: smještaj, hranu, časove francuskog jezika, kulturne i sportske aktivnosti, 24-oro časovni nadzor i transfer od arodroma ili željezničke stanice do smještaja i obratno.

 
 

Uz doplatu polaznici mogu da uz školu jezika pohađaju i dodatne kurseve kao što su: škola GOLFA, škola JEDRENJA, intezivni kurs jezika, a postoji i mogućnost organizovanja individualnih časova.

 

U CIJENU NIJESU URAČUNATI: PREVOZ, AGENCIJSKI TROŠKOVI I OSIGURANJE

 
 
   
Turistička agencija TERRA |2014 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit